• Śródziemnomorskie specjały

    48 lat ago
    Kuchnia śródziemnomorska obecnie zaczyna wspinać się na szczyty popularności, małże, kraby, homary, ale także ryby to niezwykłe elementy które powinny jak najczęściej gościć na naszych talerzach. Przyrządzanie w sposób odpowiedni wielu z wymienionych elementów wymaga pewnej wiedzy, gdyż ryby morskie źle doprawione niestety w smaku są bardzo mdłe i bez wyrazu, homary które nie…
  • Kuchnia okolicznościowa

    48 lat ago
    Boże narodzenie to dla wszystkich katolików wyjątkowy czas prawdziwego kontaktu z Bogiem. Duże znaczenie ma mimo wszystko również jedzenie. W czasie świąt każdy przygotowuje mające historyczne pochodzenie potrawy świąteczne. W Polsce najważniejszym produktem na stole wigilijnym są z całą pewnością ryby. Je się przede wszystkim karpie, choć nie jest to konieczne, od jakiegoś czasu…
  • Smaki odkrywane na nowo

    48 lat ago
    Dzisiejsza kuchnia niesie nam poszerzające się możliwości wędrówki po nieznanych i bardzo wyjątkowych smakach, obecnie zacznie bardziej przykładamy jednak wagę do podążania w stronę zdrowego żywienia, ponownie na naszych talerzach pojawiają się niezwykłe przyprawy, zioła. Zapomniane smaki jak dziczyzna, sarnina czy zające znów podbijają nasze serca swoją niezwykłą achromatycznością i delikatnością. Pewien przesyt związany…
Wrzesień 2017
P W Ś C P S N
« Lip    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930