Węglowodany i tłuszcze pod kontrolą

WęglowodanyPolska kuchnia od lat słynie z ogromnej bomby kalorycznej jaką w sobie zawiera, nasze babcie , mamy i często my same kochamy kuchnie ciężkostrawna, bardzo kaloryczną i sycąca. Zapominamy jednak że nasze życie zmieniło się przez te lata, dziś dużo częściej nasze życie odbywa się w trybie siedzącym, nie mamy czasu na uprawianie sportu, przez co okazuje się że społeczeństwo tyje na potęgę. Rozwiązanie jest bardzo proste, wystarczy się zastanowić czy nasze gotowanie nie jest przyczyną problemów jakie posiadamy my same i nasze rodziny, czy to nie nasze sosy do mięs, tłuste zupy, bardzo obfite posiłki nie są gwoździem do trumny zwanej zdrowiem? Może zamiast kolejnej porcji golonki warto zdecydować się na rybę w jarzynach, lekkostrawne zupy jarzynowe, zabielane a nie podbijane mąką. Uświadomienie sobie samemu że nasz błąd ma tak wielkie konsekwencje często jest punktem zwrotnym w życiu, warto wiedzieć, że gotowanie zdrowe jest równie przyjemne, aromatyczne i smaczne, wystarczy niewielka ilość dobrych chęci.

Comments are closed.

  • Sushi coraz bardziej popularne w Polsce

    48 lat ago
    Potrawy pochodzące z różnych kuchni świata są coraz bardziej popularne na terenie Polski. W Polsce można korzystać z coraz większej liczbie restauracji, które serwują potrawy z innych krajów w tradycyjnej formie. W ten sposób można korzystać z ciekawych smaków bez konieczności udawania się za granicę.
  • Restauracja doskonała, czyli recepta na sukces

    48 lat ago
    Dzisiejszy rynek pokazuje nam jak wielkie możliwości w dość ciekawy sposób zostają wykorzystywane na nasza korzyść, decydując się na prowadzenie restauracji czy lokalu gastronomicznego najważniejszym czynnikiem jest obranie punktu docelowego, klientów którzy chcemy aby, pojawiali się w naszych progach. Restauracje muszą zachęcać do zasmakowania się w niezwykłych wyprawach kurialnych, doświadczony kucharz pozwala na precyzyjne…
  • Przyprawy w jedzeniu

    48 lat ago
    Dostarczanie organizmowi pożywienia to jedna z głównych potrzeb człowieka. Należy, mimo wszystko mieć na uwadze to, że jedzenie to też smakowanie. Jak więc urozmaicić sobie codzienne posiłki? Potrzebne do tego będą oczywiście przyprawy. W naszej kulturze przyprawy to między innymi rozmaite natki i zioła. Są nie są zbyt wyraziste, ale prawdą jest to, że…
Wrzesień 2013
P W Ś C P S N
« Sie   Paź »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30