Warzywa i owoce na talerzu

31

Warzywa i owoceNa naszych talerzach pojawia się bardzo niewielka ilość warzyw i owoców, odbija się to niestety w dość poważny sposób na naszej wadze, a także na zdrowiu. Surówki do obiadów są doskonałym pomysłem na urozmaicenie, a także nasycenie , jako drugie śniadanie zamiast batonów czy słonych przekąsek łatwiej nam sięgnąć po owoc. W okresie letnim kiedy nasz organizm przejawia mniejsze zapotrzebowanie na ciężkostrawne posiłki warto wybierać nowalijki jak ogórki, pomidory, rzodkiewki, sałatki owocowe które dostarczają nam niezbędnych substancji odżywczych ale także bardzo łatwo zostają przetrawiane. Podczas przygotowywania obiadów zamiast sosów do mięs warto sięgnąć po smaczniejsze jarzyny duszone na oliwie, z dużą ilością przypraw podsycające nasze kubki smakowe, i pozwalające na szybsza przemianę materii. Ważne jest pokazanie społeczeństwu, że zdrowy tryb życia nie jest trudnym do osiągnięcia zadaniem wystarczy odrobina chęci , codzienne gotowanie pozwala nam na wdrażanie plany w życie.

Comments are closed.

  • Inspiracje w kuchni

    48 lat ago
    Poszukiwanie inspiracji wykorzystywanych w kuchennych rozwiązaniach często wymaga umiejętności poszukiwania smaków, aromatów i zapachów w bardzo precyzyjny sposób, dodatkowo dostosowanie się do możliwości jakie niesie nam kształtujący się rynek staje się czynnikiem który pozwala na jakość najwyższą z możliwych. Dodatkowo czy decydując się na nowy smak w kuchni często rzucamy się na głęboką wodę?…
  • Domowe dania kontra fast foody

    48 lat ago
    Bary szybkiej obsługi jak McDonalds, Kfc, cieszą się niezwykłą popularnością szczególnie wśród młodego pokolenia. Czy smak jaki jest tam serwowany jest lepszy niż domowe jedzenie, oczywiście że nie. Ogromna ilość chemicznych substancji, poprawiaczy smaku których zadaniem jest zagłuszanie naszego głodu, niestety nowoczesne społeczeństwo z racji wielu obowiązków, ciągłego zabiegania chętnie korzysta z takich miejsc,…
  • Ryby podane w nowoczesny sposób

    48 lat ago
    Ryba jest źródłem niezwykle wartościowych składników odżywczych jak kwasy omega 3 , białko i tłuszcze nienasycone które pozwalają na redukowanie cholesterolu. W Naszej diecie często okazuje się jednak że ryb jest niewiele, warto wiedzieć że dla miłośników jej smaku istnieje wiele możliwości podania, zarówno serwowana w panierce, jak i podsmażana na klarowanym maśle, w…
Wrzesień 2013
P W Ś C P S N
« Sie   Paź »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30