Regionalne rarytasy

Polska jak wiadomo podzielona jest na kilka regionów, tych z górami, tych z morzem, tych z jeziorami, dlatego w każdym z tych miejsc odnaleźć można niezwykłe smaki które powodują że wspomnienia wakacyjnych wyjazdów bardzo często sprowadzają się do smaków jakie możemy przywołać. Nic nie pokrzepia bardziej po dniu spędzonym na szlaku jak kwaśnica na żeberkach w leśniczówce na szlaku, nadmorskie regiony zachęcają świeżymi pachnącymi rybami w wielu odsłonach i rodzajach. Mazurskie jeziora to połączenie pysznych rybnych rewolucji , a także niezwykle aromatycznego bigosu ze śliwkami i suszonymi grzybami. Restauracje w takich regionach dokładając wszelkich starań aby dania regionalne były dostępne w wielu odsłonach czy możliwościach, aby każdy, klient miał okazję do poznania prawdziwej kwintesencji Polskiej kuchni. Warto stawiać na jakość która objawia się setkami gości którzy z wielką ochota ponownie odwiedzają takie lokale z klasą i duchem regionu. Po co jechać na wakacje i żywić się tym co możemy zrobić samemu na co dzień, warto otwierać się na doznania, także te smakowe.

Comments are closed.

  • Warzywa i owoce na talerzu

    48 lat ago
    Na naszych talerzach pojawia się bardzo niewielka ilość warzyw i owoców, odbija się to niestety w dość poważny sposób na naszej wadze, a także na zdrowiu. Surówki do obiadów są doskonałym pomysłem na urozmaicenie, a także nasycenie , jako drugie śniadanie zamiast batonów czy słonych przekąsek łatwiej nam sięgnąć po owoc. W okresie letnim…
  • Staropolskie specjały w nowym wydaniu

    48 lat ago
    Nowoczesna kuchnia wiele rozwiązań czerpie ze staropolskich znanych i cenionych już receptur składników, czy możliwości jakie czekają na dostosowanie ich do indywidualnych wymagań. Umiejętność gotowania nie jest elementem dostępnym dla każdego odbiorcy, jednak Ci którzy mają okazję do poszerzania swojej wiedzy kulinarnej z wielką ochotą wykorzystują receptury naszych prababć w lekko zmienionym odświeżonym wydaniu.…
  • Ryby podane w nowoczesny sposób

    48 lat ago
    Ryba jest źródłem niezwykle wartościowych składników odżywczych jak kwasy omega 3 , białko i tłuszcze nienasycone które pozwalają na redukowanie cholesterolu. W Naszej diecie często okazuje się jednak że ryb jest niewiele, warto wiedzieć że dla miłośników jej smaku istnieje wiele możliwości podania, zarówno serwowana w panierce, jak i podsmażana na klarowanym maśle, w…
Wrzesień 2013
P W Ś C P S N
« Sie   Paź »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30