Azjatycka kuchnia, Europejskie zamiłowanie

Kuchnia Azjatycka cieszy się niezwykłą popularnością w Europejskich krajach, bary sushi, czy restauracje Chińskie cieszą się uznaniem także i naszych Polskich smakoszy. Ryba w pięciu smakach, kurczak w słodko kwaśnym sosie, brokuły w czosnku, czy wieprzowina w grzybach moon. Azjatycka kuchnia wyróżnia się lekkością, połączeniem niezwykłych smaków dodających energii ale bardzo lekko strawnych dzięki czemu wiele osób z ochotą sięga po jej specjały, sushi cieszy się uznaniem wielu osób dzięki możliwością doznań, połączeniem surowych ryb, owoców morza, wodorostów nori, pysznego kleistego ryżu zaprawianego octem, a także sosu sojowego czy chrzanu wasabi podawanego do zestawów. Każdy ma możliwość spróbowania własnych sił w zrobieniu chińskich dań, miłośników z dnia na dzień przybywa. Połączenie smaków i aromatów a także nowoczesnego ukierunkowania się społeczeństwa ku rozwiązaniom przenoszącym ich w odległe zakątki świata pozwala na wędrówki z perspektywy własnego talerza także do krajów Azjatyckich

Comments are closed.

  • Smaki odkrywane na nowo

    48 lat ago
    Dzisiejsza kuchnia niesie nam poszerzające się możliwości wędrówki po nieznanych i bardzo wyjątkowych smakach, obecnie zacznie bardziej przykładamy jednak wagę do podążania w stronę zdrowego żywienia, ponownie na naszych talerzach pojawiają się niezwykłe przyprawy, zioła. Zapomniane smaki jak dziczyzna, sarnina czy zające znów podbijają nasze serca swoją niezwykłą achromatycznością i delikatnością. Pewien przesyt związany…
  • Sposób zamówienia alkoholu

    48 lat ago
    Aby zamówić alkohol do restauracji czy sklepu, trzeba się zastanowić nad tym, jakiego rodzaju alkohol jest najczęściej kupowany w danym miejscu. Po decyzji o typie alkoholu należy złożyć zamówienie. Jeszcze nie tak dawno jedyną ścieżką składania zamówień był telefon do konsultanta odpowiedzialnego za dany rejon i zamówienie złożone przez telefon. Ten system miał kilka…
  • Posiadając własny lokal

    48 lat ago
    Będąc właścicielem lokalu gastronomicznego ważnym zadaniem jest jasne określenie grupy docelowej, odbiorców którzy z ochotą będą odwiedzali nasz lokal. Ma to wielkie znaczenie gdyż w miejscu gdzie serwowane są fast foody, czy barowe jedzenie niewiele osób starszych będzie chciało spędzać czas, w pizzerii ważny jest odpowiedni klimat lokalu, umiejętność zachęcenia klientów do poznawania rożnych…
Sierpień 2013
P W Ś C P S N
    Wrz »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031